Hakkımızda

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBYÜ-DEHAM) deneysel ve diğer bilimsel çalışmalar için kullanılacak hayvanların yetiştirilmesi ve deney hayvanları üzerinde yapılacak bilimsel çalışmaların etik kurallar çerçevesinde sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacı ile kurulmuştur.  EBYÜ Tıp Fakültesi kampüsü içerisinde yer alan merkezimize ait yönetmelik 28 Temmuz 2020 tarih ve 31199 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Birimimiz Tarım ve Orman Bakanlığından sıçan, fare ve tavşan için Deney Hayvanı Üretici/ Kullanıcı/ Tedarikçi Kuruluşlara mahsus yetkili kuruluş olarak çalışma iznini 02.03.2021 tarihinde alarak faaliyetlerine başlamıştır. Günümüz in vivo çalışmaları ihtiyaçlarına cevap verebilecek modern altyapıya sahip merkezimiz 1 adet cerrahi operasyon, 2 adet pre-operasyon, 2 adet post-operasyon odası ile birlikte toplamda 650 m2’lik alanda hizmet sunmaktadır. Merkezimiz bünyesinde 2 adet veteriner hekim, 1 adet veteriner sağlık teknisyeni ve 1 adet hayvan bakıcı ve yardımcı personeli görev almaktadır.